رژیم غذایی فاقد گلوتن به‌طور ویژه برای سلامتی بدن افراد مبتلا به سلیاک فواید زیادی دارد. در ادامه ارزش غذایی فاقد گلوتن را در اختیارتان قرار داده‌ایم:

۱. مشکلات گوارشی را تسکین می دهد

بیشتر افراد به این دلیل غذاها و محصولات بدون گلوتن را مصرف می‌کنند که مشکلات گوارشی خود را درمان کنند. از جمله مشکلات گوارشی مختلف می‌توانیم نفخ، اسهال یا یبوست، گاز، خستگی و بسیاری از مشکلات دیگر را نام ببریم.

مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که حذف این پروتئین از رژیم غذایی می‌تواند به تسکین علائم گوارشی افراد مبتلا به سلیاک و حساسیت به سلیاک غیرگلوتنی کمک کند.

در یک مطالعه ۲۱۵ فرد مبتلا به بیماری سیلیاک رژیم غذایی بدون گلوتن را به مدت ۶ ماه دنبال کردند. نتایج این مطالعه نشان داد دنبال کردن رژیم غذایی ذکر شده به کاهش معده درد و تکرر اسهال، حالت تهوع و سایر علائم کمک کرد.

۲. التهاب مزمن را در افراد مبتلا به سلیاک کاهش می دهد

التهاب یک فرآیند طبیعی است که به بدن در درمان و بهبود عفونت‌ها کمک می‌کند. گاهی اوقات التهاب غیرقابل‌کنترل می‌شود و هفته‌ها، ماه‌ها و حتی سال‌ها طول می‌کشد. به این عارضه التهاب مزمن گفته می‌شود که ممکن است منجر به مشکلات مختلفی برای سلامتی بدن شود. دنبال کردن رژیم غذایی فاقد گلوتن التهاب مزمن را در افراد مبتلا به التهابات سلیاک کاهش می دهد.

چند مطالعه به این نتیجه رسیدند که رژیم غذایی بدون گلوتن نشانگرهای التهاب مانند سطح آنتی‌بادی‌ها را کاهش می دهد. این رژیم غذایی همچنین می‌‌تواند آسیب به روده در اثر التهاب مرتبط با گلوتن را در افراد مبتلا به سلیاک درمان کند. افراد مبتلا به حساسیت به گلوتن غیر سلیاکی ممکن است به میزان کم دچار التهاب شوند. هرچند به‌طور کامل مشخص نیست که حذف این پروتئین از رژیم غذایی می‌تواند التهاب را در افراد ذکر شده کاهش دهد یا نه.

۳. سطح انرژی بدن را افزایش می دهد

افراد مبتلا به سلیاک معمولا احساس خستگی و بی‌حالی را تجربه می‌کنند. این علائم به دلیل کمبود مواد مغذی در اثر آسیب به روده رخ می دهند. برای مثال کمبود آهن می‌تواند منجر به آنمی یا کم‌خونی شود که عارضه‌ای رایج در میان افراد مبتلا به سلیاک به شمار می‌رود.

اگر دچار سلیاک هستید، دنبال کردن رژیم غذایی فاقد گلوتن مانند برنج و آرد برنج، به افزایش سطح انرژی‌تان کمک کرده و احساس خستگی و بی‌حالی را از شما دور می کند. در یک مطالعه روی ۱۰۳۱ فرد مبتلا به التهاب سلیاک نشان داده شد ۶۶ درصد از افراد از احساس خستگی شکایت می‌کردند. بعد از اینکه افراد رژیم غذایی بدون گلوتن را دنبال کردند، فقط تعدا کمی از آن‌ها همچنان احساس خستگی داشتند.

۴. رژیم غذایی فاقد گلتوتن به کاهش وزن می کند

با پیروی از یک رژیم فاقد گلوتن، بسیاری از کالری‌های ناخواسته از سبد غذایی شما حذف می‌شود و باعث کاهش وزن می‌شود. رژیم گلوتن، شما را به مصرف میوه، سبزیجات و پروتئین‌های بدون چربی تشویق می‌کند.

۵. مناسب برای زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک

با توجه به وضعیت التهابی مرتبط با مقاومت انسولین و افزایش آندروژن در این بیماری، بهتر است مصرف غلات تهیه شده از گندم که باعث التهاب مزمن می‌شوند، کاهش و میزان کلسیم و ویتامین D در مواد غذایی افزایش یابد.

 

در این رژیم مصرف چه غذاهایی مجاز است؟

می‌توانید مواد غذایی بدون گلوتن مختلفی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و از خوردن غذاهای سالم و خوشمزه لذت ببرید. مواد غذایی که به‌طور طبیعی فاقد این پروتئین هستند، در ادامه آورده شده‌اند:

  • گوشت و ماهی؛ تمام انواع گوشت و ماهی، به غیر از گوشت‌های پردازش شده
  • تخم‌مرغ؛ تمام انواع تخم‌مرغ به‌طور طبیعی گلوتن ندارند.
  • غلات؛ کینوا، برنج، گندم سیاه، نشاسته‌ی کاساوا، دانه‌ی ذرت
  • لبنیات؛ محصولات لبنی ساده مثل شیر، ماست و پنیر معمولی. محصولات لبنی طعم‌دار ممکن است مواد افزودنی حاوی گلوتن داشته باشند. بنابراین برچسب روی مواد غذایی را بادقت بررسی کنید.
  • میوه‌ها و سبزیجات؛ تمام انواع میوه‌ها و سبزیجات به‌طور طبیعی بدون گلوتن هستند.‌
  • نشاسته و آرد؛ سیب‌زمینی، آرد سیب‌زمینی، ذرت، آرد ذرت، آرد نخود، آرد سویا، آرد بادام، آرد نارگیل
  • مغزها و دانه‌ها؛ تمام انواع مغزها و دانه‌ها
  • روغن‌ها؛ تمام انواع روغن سبزیجات و کره
  • گیاهان و ادویه‌ها؛ تمام انواع ادویه‌ها و گیاهان
  • نوشیدنی‌ها؛ بیشتر نوشیدنی های فاقد گلوتن

غذاهای فاقد گلوتن

یک رژیم غذایی 3 روزه فاقد گلوتن را به شما نمایش می دهیم.

اولین روز:

  • صبحانه: فرنی/برنج گیلتاز + چای سبز یا سیاه (همراه با چای می‌توانید شیرینی زنجفیلی مصرف کنید.)
  • ناهار: سوپ مرغ یا مرغ و برنج + سبزیجات
  • شام: ماهی آب‌‌پز

دومین روز:

  • صبحانه: عدسی
  • ناهار: برنج وخورش + سالاد سبزیجات
  • شام: پودینگ برنج

سومین روز:

  • صبحانه: تخم مرغ، سیب زمینی پخته، چای سیاه یا سبز
  • ناهار: کتلت و سالاد
  • شام: سوپ

همچنین در پایان می توانید لیست محصولات صنایع غذایی ایرانی گیلتاز که فاقد گلوتن می باشد را و تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...