
خواص سبوس برنج برای مو
مسئله ی ریزش مو مشکلی است که خیلی از مردم درگیر آن می باشند که با انتخاب رژیم غذایی درست می توان در جهت تقویت ریشه مو و رشد مو نتایج خوبی مشاهده کنیم.
ویتامین B5 موجود در سبوس برنج روند سوخت و ساز سلول های زنده پیاز مو را تحریک می کند و باعث تقویت و رشد مو می شود که به مرور زمان موهای سفید را مشکی کرده و موجب رویش مجدد موها می گردد.
ویتامین E موجود در سبوس برنج از ریزش مو و سفید شدن ناگهانی مو در سنین پایین و میانسالی جلوگیری می کند.
مواد معدنی آهن و مس موجود در سبوس برنج با بهبود عملکرد گردش خون در پوست سر و تقویت فولیکول های مو سبب رشد آن می شود.
روی یا زینک موجود در سبوس برنج در تقویت سیستم دفاعی و عصبی بدن موثر است و به سلامت موها کمک می کند.
تاثیر سبوس برنج بر رشد موی موش و انسان
محققان کرهای با دقت بیشتری، راجع به چگونگی تاثیر عصاره برنج بر تقویت رشد مو تحقیق کرده اند. در یک پژوهش، عناصر متفاوت موجود در عصاره سبوس برنج و تاثیر هر کدام از این عناصر را بر رشد مو بررسی می کند. این عناصر شامل موارد زیر هستند:
- اسید لینولئیک
- پلیکوزانول
- گاما اورینزانول
- گاما توکوترینول
هم چنین دانشمندان دریافتند که اسید لینولئیک و گاما اوریزانول، از جمله ترکیباتی هستند که منجر به تشکیل فولیکول های موی جدید می شوند. آن ها موضوع دیگری هم کشف کردند: عصاره سبوس برنج، میزان زیادی از فولیکول های کلی مو را وارد فاز آناژن (رشد) می کند.
در این پژوهش، پتانسیل رشد موی عصاره موی سبوس برنج، با ماینوکسیدیل مقایسه شد. این ماده طبیعی می تواند تا سه درصد از کارایی ماینوکسیدیل را داشته باشد. محققان با توجه به یافته ها، به این نتیجه رسیدند که عصاره سبوس برنج، نوعی عامل بادوام در درمان ریزش مو است.
پژوهش دیگری با عنوان «ایمنی و کارایی عصاره دی اکسید کربن فوق بحرانی سبوس برنج، برای رشد موی افراد مبتلا به ریزش موی آندروژنیک» انجام شد. محققان در این پژوهش، تاثیر مصرف سبوس برنج را، در 50 فرد مبتلا به ریزش موی آندروژنیک، بررسی کردند.
افرادی که در گروه آزمایش قرار داشتند، به مدت 16 هفته میزان 0.55 از سبوس برنج (روزانه 8 میلیلیتر) را به صورت موضعی روی پوست خود مالیدند. به افرادی که در گروه کنترل بودند نوعی شبه دارو داده شد تا آن را روی پوست خود بمالند.
محققان جنبه های مختلف دو گروه را با یکدیگر بررسی و مقایسه کردند:
- مقدار مو
- قطر مو
- راکم مو
البته میزان رضایت بیماران و باز خورد متخصصان پوستی که تصاویر افراد را بررسی کرده بودند هم، در نظر گرفته شد.
بررسی ها نشان می دهد که گاما اوریزانول موجود در سبوس برنج، خاصیت حفاظت در برابر اشعه ماوراء بنفش دارد. این موضوع نقشی منفی در پراکسیداسیون لیپیدها دارد.
نقش سبوس برنج در تراکم مو
پس از پایان یافتن دوره پژوهش 16 هفته ای در مورد خواص سبوس برنج برای مو؛ محققان دریافتند که عصاره سبوس برنج، نقش به سزایی در افزایش میزان تراکم و قطر مو دارد. بیماران از نتیجه این پژوهش بسیار راضی بودند و بررسی تصاویر هم نشان می داد که وضعیت بیماران به طور کلی بهتر شده است.
خاصیت سبوس برنج در برابر اشعه ایکس
دانشمندان در پژوهش دیگری با عنوان «اثرات پیشگیری کننده عصاره سبوس برنج تخمیر شده بر پیری ناشی از نور آفتاب و فیبروبلاست های پوستی طبیعی ناشی از اشعه ماوراء بنفش»، اثر عصاره سبوس برنج تخمیر شده را، در محافظت از فیبروبلاست های آزمایشگاهی (سلول هایی که کلاژن تولید می کنند) در برابر آسیب ناشی از اشعه UV-B، بررسی کردند.
پس از این که فیبروبلاست ها در معرض اشعه UV-B قرار گرفتند؛ سرعت رشد سلول کاهش یافت اما پس از این که آن ها مورد تغذیه عصاره سبوس برنج تخمیرشده قرار گرفتند، سرعت تقسیم سلولی به وضعیت اولیه و حالت معمول بازگشت.
علاوه بر این که از سبوس برنج به دلیل خاصیت حفاظت در برابر اشعه خورشیدی که دارد در محصولات پوستی استفاده می شود، بلکه اگر مو ها به واسطه اشعه ماوراء بنفش؛ خشک، شکننده و پیر شوند می توان از مزایای این ماده بهره برد.
- giltaz
- خرداد 5, 1400
- 408 بازدید